Miljö

Här hittar du svar på frågor om miljö.

Vad är miljövänlig el?

Det beror på vem du frågar. Ingen el är bra för klimatet, tillverkning av solpaneler kräver svårutvunna material och transport och montering av vindkraftverk dras med sina utsläpp. Forward Energy ser till att du som kund alltid får el från den mest rationella fossilfria källan.

Är miljövänlig el dyrare än annan el?

Ja, det är den. Om man vill köpa el från något särskilt ursprung så måste det garanteras genom att köpa ursprungsgarantier. Kostnaden för de här ursprungsgarantierna sätts av marknaden och behöver inte vara särskilt dyr, men den är inte noll. Någon måste betala den här kostnaden.

Hur ser Forward Energys energimix ut?

Vi har bestämt oss för att alltid leverera 100 % fossilfri energi. Vi kan inte förutspå framtiden och vill därför inte låsa in oss i att alltid lova ett visst ursprung. Utifrån verkligheten som den ser ut idag väljer vi den mest rationella energikällan – inga enkla försäljningsargument utan vi låter fakta bestämma vilken el vi ska köpa in.

Jag är intresserad av att skaffa solceller, kan Forward Energy hjälpa mig?

Kul att du funderar på att skaffa solceller, det kan vara en lönsam investering. Skicka ett mail till info@forwardenergy.se så hjälper vi dig vidare.

Hittade du inte svaret på din fråga?