Elavtal & elpris

Här hittar du svar på frågor gällande våra elavtal.

Vad är rörligt inköpspris?

Hos Forward Energy är det precis som det låter, det pris du betalar för elen baseras på våra kostnader för att köpa in den. Alla våra kunder har dessutom sitt eget unika elpris eftersom vi begär att alla våra kunders nätbolag ska meddela oss förbrukning per timme. Det innebär att priset du betalar baseras på din egen förbrukning, inte på andras. För privatpersoner är det oftast fördelaktigt.

Vad är det för el jag köper av er?

Just nu är det mest rationellt att köpa 100 % svensk kärnkraft, så det är det vi levererar. Över tid så är vår filosofi att alltid sälja el från de mest rationella fossilfria energikällorna. Det betyder att vi inte utesluter någon fossilfri energikälla och hela tiden utvärderar vad som faktiskt är bäst att leverera.

Hur vet jag vad jag får för el i eluttaget?

I praktiken så går det inte att veta. Du får det som är mest effektivt för elnätet att leverera till dig. Det har dock konstruerats en sorts "bokföringssystem" för el i europa med ursprungsgarantier. Ändamålet med det här systemet är att ändå kunna välja hur den el man konsumerar har producerats. Systemet har sina brister, men är det sätt som finns för att uppmuntra branschen att producera el på det sätt man efterfrågar.

Vad erbjuder ni för elavtal?

Vi har valt att enbart erbjuda rörliga elavtal. Det har visat sig mest fördelaktigt över tid. Vi vill inte tvinga våra kunder att stanna hos oss under långa bindningstider som många andra elbolag gör.

Har ni några nykundsrabatter?

Vi har valt att inte arbeta med lockpriser som sedan försämras ju längre tiden går. Alla våra kunder ska ha bra elavtal oavsett om dom är nya eller har varit lojala under flera år. I vår bransch är det tyvärr vanligt att nya kunder lockas in med vad som verkar vara ett bra elavtal, men som sedan visar sig bli både dyrt och svårt att bli av med.

Hur mycket kostar elen?

Ditt elpris varierar från månad till månad baserat på hur din elförbrukning sett ut och hur elpriset på marknaden har varit. Generellt brukar de flesta använda mer el på årets kalla månader och får därmed något högre elräkningar då.

Hur byter jag till Forward Energy?

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att byta till oss och därför sköter vi hela bytet åt dig. Du behöver inte oroa dig för eventuella bindningstider hos din nuvarande elleverantör – vi kollar upp det åt dig och vi bryter aldrig några avtal. Vi tar också reda på alla andra uppgifter som behövs för att genomföra ditt byte till oss.

Du kan teckna avtal direkt här på vår hemsida.

Hittade du inte svaret på din fråga?